aardbeien

Fijn dat het weer wat warmer word!

Vrijdag ben ik naar de markt geweest op jacht naar aardbeien, k bleek alleen een slechte jager… bij de eerste de beste stal pakte ik mijn hakbijl (portemonnee) en kocht, bleek later, de duurste aardbeien die er te koop waren op de markt, 2 dozen.

Jummie!!! gelukkig waren het niet megagrote bakken!

Toen ik mijn jachtreis vervolgde door de verwilderde bossen van Dordrecht zag ik dat de dubbele hoeveelheid bij de concurrent nog goedkoper was dan de 2 dozen die ik gekocht had!!

Die kon k niet laten liggen natuurlijk! Helemaal voldaan kwam ik thuis met 6 dozen aardbeien…

Ik dacht, ach die komen wel op, met z`n tweeën ben je d’r zo doorheen! K ben dus meteen aan het bakken geslagen, om 4 doosjes te verwerken in een aardbeienkwarktaart.
Toen Alex thuis kwam van z’n werk, kwam ik erachter dat ie niet van aardbeien hield!!! (onvoorstelbaar haha) Des te meer voor mij, dacht ik, naïef op dat moment…

Vandaag, 6 dozen aardbeien verder *slik* heb ik er even genoeg van gehad voor de komende tijd, al denk ik dat ik vrijdag zeker weer de markt op ga om op jacht te gaan naar nieuwe!! Ben zooo blij dat met het heerlijke weer ook meer fruitsoorten te koop, en lekker zijn!

 

had zoveel kwark en deeg dat k nog wat kleintjes gemaakt heb...

Voor een recept kan ik je beter adviseren te googlen…

ben een improviserende bakker zeg maar

Maar uit m’n hoofd zat er in:

4 doosjes aardbeien (3 gepureerd en 1 in kleine stukjes)

500ml magere Franse kwark

12 blaadjes gelatine

Wat zoetstof (stevia)

En voor de bodem:

30 gram roomboter (gesmolten)

Volkoren tarwemeel (geen idee hoeveel)

Agavesiroop (idem)

De bodem bak ik eerst in een langwerpige ovenschaal tot hij gaar is en laat deze afkoelen

ideaal en lekker als bodem voor kwarktaart zonder witte suiker

31 reacties op aardbeien

Geef een reactie