33…

33

 

Nog een paar nachtjes en dan is het zover… zondag word ik 33!  Dit jaar word het eerste jaar sinds lange tijd dat ik echt mijn verjaardag vier. Eigenlijk ook symbolisch, de eerste keer dat ik jarig word in mijn tweede kans-leven! Een paar weken geleden zijn Alex en ik op visite geweest bij Charlotte, de eindredacteur van obese 1. Ik besefte me tijdens het kletsen hoe erg ik als mens ook verandert ben afgelopen jaar. Ik ben de mensen die hierbij betrokken waren zo dankbaar daarvoor! Alle geduld, tijd en liefde die ze erin gestopt hebben, is echt onbetaalbaar!!

 

 

 

 

Comfortfood maar alles behalve comfortabel…

Toen ik begon was ik zo wantrouwend, niet alleen naar het team achter obese, maar vooral ook naar de wereld. Ik was zo in een isolement geraakt dat ik letterlijk alleen eten nog als vertrouwenspersoon zag. Ik ging nooit op pad zonder een goede reep chocolade of zak snoepjes bij me, “gewoon” voor de zekerheid… Mijn nep-zekerheid…
Was ik het een keer vergeten, dan kon ik echt in paniek raken… wat moest ik dan, als iets me overkwam en ik in de tram zat en iets wilde eten?
Een oude tas die ik tijdens mijn verhuizing naar Dordrecht tegenkwam herinnerde me eraan. Er zat nog een oude mars reep in en fruitella`s ja ja fruit?ella 😉

Halverwege obese ontdekte ik de verandering, ik fietste van mijn werk naar de sportschool, en had eigenlijk te weinig gegeten. Uit gewoonte deed ik mijn tas open, maar ontdekte dat er niks te eten in zat! Ergens in die paar maanden ben ik langzaamaan mijn oude vriend gedag gaan zeggen. Wanneer het begon weet ik niet precies meer, maar dat de goede gesprekken met Radmilo en het team van obese er wat mee te maken hebben gehad weet ik wel zeker.

Familie

Ik wil hiermee niet zeggen dat het meenemen van eten niet goed is, absoluut niet, het is zelfs erg belangrijk om goed vooruit te denken, helemaal als je wat kilo`s kwijt wilt. Maar het ging bij mij om comfortfood, hetgeen waarvan ik dacht dat het me troost bood, rust gaf, en zekerheid…

Dit jaar bij mijn verjaardag geen taarten bomvol geraffineerde suikers, die heb ik niet meer nodig, dit jaar worden het suikervrije brownies, appeltaart en andere lekkere dingen…
Maar bovenal een verjaardag met liefdevolle mensen die me meer troost, rust en zekerheid geven dan eten ooit gedaan heeft.

25 reacties op 33…

Geef een reactie