Broccoli met biefstukreepjes

Broccoli met biefstukreepjes
Serves 1
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 100 gram runderfilet in dunne reepjes gesneden
  2. 200 gram broccoli, in roosjes gesneden
  3. 2 koffielepels olijfolie
  4. 1/2 theelepel geraspte gember
  5. 2 teentjes knoflook, geperst
  6. 1 kleine ui, fijn gesneden
  7. snufje zout
  8. 1 eetlepel kikomansaus
Instructions
  1. Doe de ingredienten voor de marinade in een kom (2 teentjes knoflook uitgeperst, 1/2 tl geraspte gember, eventueel een pepertje en sojasaus). Roer de biefstuk er doorheen. Dek dit af en laat 1 uur intrekken in de koelkast.
  2. Blancheer de broccoli roosjes ongeveer 30 seconden in kokend water.
  3. Neem een wok, doe hier 1 eetlepel olijfolie in, en bak de knoflook, gember en ui ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg de broccoli toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur.
  5. Doe in een schone wok een eetlepel olijfolie, roerbak het vlees tot het gaar is (van kleur verandert is)
  6. Voeg de broccolimix toe, het zout en de kikoman saus en roerbak tot het goed doorgebakken is. Eet smakelijk!
Notes
  1. Serveer eventueel met zilvervliesrijst.
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/