Kip in zoetzure saus

 

Kip in zoetzure saus
Serves 2
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 250 gram zilvervliesrijst (rauw)
  2. 2 el olijfolie
  3. 300 gram kipfilet
  4. 1 pakje tomato frito (tomatensaus 350 gram)
  5. 2 rode paprika`s (in grove stukken)
  6. 1 ui (gesnipperd)
  7. 1 winterwortel (in dunne plakjes)
  8. 1 potje zilveruitjes, uitgelekt (340 gram)
  9. 1 blik perzikschijfjes op sap, uitgelekt en in stukken gesneden (410 gram)
  10. 300 gram tuinerwten uit de vriezer
Instructions
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paprika`s schoon en snijd deze in grove stukken. Snipper de ui, was de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de paprika`s, ui en wortel toe en bak deze circa 2 minuten mee.
  2. Voeg de tomato frito en uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur zacht koken. Voeg de perziken en erwten toe en warm nog 5 minuten mee.
Notes
  1. Serveer de rijst met de kip. ca 566 kcal per portie
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/