Salade niçoise

Salade Niçoise
Serves 1
Heerlijke maaltijdsalade
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1/2 krop sla (mag meer zijn)
  2. 1 ei
  3. 6 ansjovisfilets
  4. 8 zwarte olijven
  5. 5 uienringen
  6. 100 gram tonijn (op water basis, uit blik)
  7. 100 gram gekookte sperziebonen
  8. 1 tomaat
  9. 1 el olijfolie
  10. Peper en zout naar smaak
Instructions
  1. Kook het ei tot deze hard is. Kook de sperziebonen tot deze gaar zijn. Was de sla en verdeel de bladeren over de bodem van een schaal. Leg daarop de in achten gesneden ei, sperziebonen, tomaat, ansjovis, de tonijn en gehalveerde olijven. Leg de uienringen er bovenop.
  2. Druppel er de olijfolie overheen en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Notes
  1. 485 kcal per portie
  2. Eiwit: 55 gram
  3. Koolhydraten: 10 gram
  4. Vet: 22 gram
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/