Spinaziepannekoeken

Spinazie pannekoeken
Serves 16
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 450 gram diepvriesspinazie
  2. 600 gram magere melk
  3. 250 gram volkoren tarwemeel
  4. 4 eieren
  5. 1 el olijfolie
  6. 2 theelepels knoflookpoeder (of verse knoflook)
  7. 1 fijn gesnipperde ui
  8. 1 tl uienpoeder
  9. ½ tl zout
  10. 1 tl paprikapoeder
  11. 1 flinke el. Sambal
Instructions
  1. Ontdooi de diepvriesspinazie in de magnetron of in een pan op zacht vuur. Meng, wanneer deze ontdooid is hier de helft van de melk doorheen. Voeg langzaam en roerend het volkoren tarwemeel toe. Meng wanneer het te dik word langzaam wat melk toe. Hierna de 4 eieren toevoegen. Goed mixen tot het een gladde massa is.
  2. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, het gesnipperde uitje, de sambal en de kruiden toe, goed roeren. Gebruik goede anti-aanbak pannen zodat je genoeg aan de olie hebt die door de pannenkoeken heen zit en je geen extra olie/boter hoeft te gebruiken.
  3. Bak ze om en om tot ze mooi goudbruin zijn.
Notes
  1. ca 95 kcal per pannenkoek.
  2. Per pannenkoek: eiwit 5 gram, kh: 12, vet: 2
  3. Variatietip: Voeg wat fetakaas toe, of besmeer de pannenkoeken met Philadelphiakruiden light. Andere kruiden toevoegen is ook erg lekker en geeft een hele andere pannenkoek.
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/