Week 29 Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Varkenshaas met venkel
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Ingredients
  1. 2 sinaasappels
  2. Ca. 1 eetlepel honing
  3. Ca. 1 eetlepel mosterd
  4. 2 venkelknollen
  5. 1 eetlepel pijnboompitten
  6. 1 kleine varkenshaas
  7. 1 eetlepel olie
  8. 300 gram krieltjes
Instructions
  1. Bak de aardappeltjes in 1 eetlepel olijfolie en kruiden naar smaak tot deze gaar zijn. Schil ondertussen de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
  2. Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes. Meng de dressing en de partjes sinaasappel er door.
  3. Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
  4. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
  5. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over. Serveer met de krieltjes.
Notes
  1. 487 kcal per portie
  2. Eiwit:28
  3. Koolhydraten:48
  4. Vet:15
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/