Pastasaus van gegrilde groenten

Pastasaus van gegrilde groenten
Serves 4
Heerlijke smaakvolle pastasaus
Write a review
Print
Prep Time
3 min
Cook Time
15 min
Total Time
15 min
Prep Time
3 min
Cook Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. • 6 tomaten
  2. • 1 grote courgette
  3. • 1 aubergine
  4. • 2 uien (rode is ook lekker)
  5. • 3 paprika`s naar keuze
  6. • ½ venkel
  7. • 4 el olijfolie
  8. • Peper en zout naar smaakt
  9. • 200 gram volkoren pasta naar keuze (ongekookt)
  10. • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
Instructions
  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de groenten in grove stukken, en leg deze op een grote bakplaat/ovenschaal. Giet hierover de olijfolie, peper en zout en meng even luchtig tot de olijfolie en kruiden goed verdeeld zijn.
  2. 2. Verwarm de groenten ca. 10 minuten in de oven, tot deze gaar beginnen te worden. Doe hierna nog ca. 5 minuten de grillfunctie aan van de oven en gril de groenten (door deze wat hoger in de oven te zetten) tot de groente mooi verkleurd.
  3. 3. Haal de groenten uit de oven, en doe deze in een diepe pan. Pureer met een blender de groenten tot een mooie egale saus.
  4. 4. Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Serveer de pasta met de verse saus en Parmezaanse kaas.
Notes
  1. Voeg naar smaak aan het einde van stap 3 Italiaanse keukenkruiden toe.
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/