Vegetarische andijviestamppot

vegetarische andijviestamppot
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. • 600 gram geschilde aardappelen
  2. • 40 gram gezouten cashewnoten (in stukjes gehakt)
  3. • 50 gram geraspte 30+ kaas (oud)
  4. • 250 ml magere melk
  5. • 1 struik andijvie
  6. • Peper en zout naar smaak
Instructions
  1. 1. Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Snijd de andijvie fijn en was deze tot deze helemaal schoon is, en laat hem uitlekken.
  2. 2. Stamp de aardappelen fijn, en warm een beker magere melk op in de magnetron. Voeg de melk in delen toe aan de aardappelen tot er een mooie gladde puree ontstaat. Roer de geraspte kaas door de puree, en meng met een lepel de andijvie door de puree.
  3. 3. Serveer de andijviestamppot met de gehakte cashewnoten en wat peper en zout.
Notes
  1. Vervang eventueel de cashewnoten door 50 gram p.p. uitgebakken (en uitgelekte) spekreepjes. Wil je jus bij je stamppot, maak deze dan eens zelf door wat uitjes te bakken in 1 eetlepel plantaardige boter glazig te maken. Voeg dan wat tomatenketchup, ketjap en water toe. Laat dit samen even inkoken, en je hebt een heerlijke smaakvolle jus.
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/