Spruitjes roerbak

Spruitjes roerbak
Serves 2
Pittige spruitjes roerbak
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. • 200 gram kipfilet, in kleine blokjes
  2. • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd.
  3. • 1 eetlepel olijfolie
  4. • 3 teentjes knoflook
  5. • 1 ui, gesnipperd
  6. • 2 tl paprikapoeder
  7. • 1 tl kerriepoeder
  8. • 1 tl chilipoeder (of naar smaak minder/meer als je van pittig houd)
  9. • 2 el ketjap manis
  10. • Peper en zout naar smaak
Instructions
  1. 1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes ongeveer 15 minuten tot deze beetgaar zijn.
  2. 2. Snijd de kip in blokjes, en snipper de ui. Bak de ui met knoflook in 1 eetlepel olijfolie tot deze glazig is, voeg dan de kip, de ketjap en kruiden toe. Roerbak de kip tot deze gaar is en voeg dan de afgegoten spruitjes bij de kip. Roerbak het geheel tot de spruitjes en kip goed op smaak zijn gekomen met de kruiden. Eet smakelijk!
Notes
  1. Serveer met verse aardappelpuree of gekookte aardappels.
  2. ca 338 kcal per portie
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/