Gehaktbrood light

Gehaktbrood light
Serves 4
Gehaktbrood met aardappels en groenten naar keuze
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. • 300 gram mager rundergehakt
  2. • 4 eetlepels paneermeel
  3. • 2 eieren
  4. • ½ paprika in kleine stukjes
  5. • 1 ui, fijn gesnipperd
  6. • ½ kleine prei
  7. • 5 el gedroogde peterselie
  8. • 1 tl cayennepeper
  9. • 2 el tomatenketchup
  10. • 1 el ketjap
  11. • 1 tl worcestershiresaus
  12. • 1 tl mosterd
  13. • 1 ½ tl kerriepoeder
  14. • peper en zout naar smaak
  15. • 800 gram aardappels, geschild
  16. • 800 gram groenten naar keuze
  17. • Ketchup om bij te serveren
  18. • Jus van juspoeder
Instructions
  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, paprika en prei in erg fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, en zorg dat de kruiden goed vermengd zijn met het gehakt mengsel.
  2. 2. Neem een cakeblik en vet deze in met wat olie. Vul het cakeblik met het gehaktmengsel en druk het geheel goed aan. Zet ca. 40 minuten in de oven op 180 graden.
  3. 3. Kook de aardappels en groenten tot deze gaar zijn en serveer samen met het gehaktbrood, ketchup en jus voor de aardappels.
Notes
  1. ca 525 kcal. per portie.
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/