American blueberry pancakes

American blueberry pancakes
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Ingredients
  1. • 120 gram speltmeel (volkoren)
  2. • 1 ei
  3. • 1 rijpe banaan, geprakt
  4. • 60 ml magere melk
  5. • 50 ml magere yoghurt
  6. • 1 ½ bakpoeder
  7. • ½ theelepel kaneelpoeder
  8. • 2 el oerzoet/agavesiroop
  9. • 2 el zonnebloemolie
  10. • Bosbessen
Instructions
  1. 1. Doe het speltmeel in een mengkom, samen met de bakpoeder en kaneel en meng dit goed door elkaar.
  2. 2. Neem een andere kom, en pureer hierin de banaan (met een staafmixer/blender). Voeg de magere melk, magere yoghurt en het ei toe. Even goed mixen met een garde. Voeg dan vloeibare massa bij het meel, en meng dit kort door elkaar.
  3. 3. Verwarm 1 el zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag, en zorg ervoor dat deze goed warm is, maar niet walmt! Schep dan met een juslepel het pannenkoekenmengsel in een pan. Maak in 1 pan 4 kleine hoopjes. Deze spreiden zich zelf wat verder uit, dus zorg ervoor dat er wat ruimte tussen blijft.
  4. 4. Laat op laag vuur even bakken, tot er luchtbelletjes te zien zijn. Schep ze dan met een spatel om en bak ook aan de andere kant mooi goudbruin.
  5. 5. Herhaal dit de tweede keer, en voeg eerst weer een eetlepel zonnebloem olie in de pan, tot de mix op is en stapel de pancakes op een bord. Besprenkel met agavesiroop, honing , dadelstroop of vers fruit. Eet smakelijk!
Notes
  1. Bereidingstijd: ca. 20 min. Voor 4 porties, 98 kcal per portie
  2. Per persoon: eiwit: 4, kh:9, vet 6
Katelijn Scholte http://www.low-k.nl/